16.04.19, 18:00
Więcej unikalnych treści i nowy wygląd. Premiera nowego serwisu magazynu Kuchnia
Odświeżony layout z większymi zdjęciami i łatwiejszym dostępem do przepisów sezonowych, a także więcej unikalnych treści kulinarnych – to część zmian wprowadzonych w serwisie Magazyn-Kuchnia.pl. Strona dwumiesięcznika „Kuchnia” w nowej odsłonie dostępna jest dla internautów od 16 kwietnia br.
Po zmianach, które nastąpiły w marcu br. na łamach papierowego wydania „Kuchni”, przyszedł czas na rozwój działań online – redakcja lifestyle’owego pisma kulinarnego oddaje w ręce czytelników ulepszony serwis pisma.
„Nowa strona internetowa „Kuchni” świetnie oddaje charakter współczesnego stylu gotowania i jest minimalistyczna. Nastawiamy się na potrzeby internautów, którzy poszukują pewnego źródła inspirujących oraz sprawdzonych przepisów opatrzonych praktycznymi wskazówkami, m.in. dotyczącymi niemarnowania żywności” – mówi Ewa Wagner, redaktor naczelna „Kuchni”.
Magazyn-Kuchnia.pl w odświeżonej wersji ma nowy kafelkowy układ treści. Większe zdjęcia mają pozwalać lepiej eksponować treści kulinarne, przede wszystkim przepisy, a także materiały sponsorowane, tworzone we współpracy z reklamodawcami. Nowym kolorem przewodnim jest pomarańczowy, nawiązujący do logotypu serwisu.
Na stronie głównej serwisu pojawiła się również specjalna sekcja z przepisami sezonowymi, w której prezentowane są najpopularniejsze dania w obecnym sezonie. W nowej wersji serwisu, bezpośrednio ze strony można kupić najnowsze papierowe wydanie pisma.
Nowy layout serwisu został zaprojektowany przez zespół magazynu „Kuchnia” we współpracy z działem technologii „Gazety Wyborczej”. „Głównym celem zmian, które są widoczne w serwisie, jest lepsze eksponowanie treści. Chcieliśmy, aby strona była bardziej przyjazna dla użytkowników, ułatwiała poruszanie się po niej i odnajdywanie interesujących artykułów. To dopiero początek zmian, które zaplanowaliśmy i będziemy starać się na bieżąco je wdrażać” – opisuje działania zespołu Dorota Kruk, dyrektorka biznesu serwisów „Gazety Wyborczej”.
W serwisie systematycznie mają pojawiać się również nowe, unikalne materiały redakcyjne – nie tylko przepisy kulinarne, ale też wiele inspiracji i porad, a także rekomendacji najlepszych restauracji w Polsce, a także w Europie.
Aktualnie nie mamy ofert pracy.
Dodaj swoją ofertęZapraszamy do współpracy. Cena dodania do katologu od 149 PLN netto.
Komentarze