Domowy wypiek chleba - Lauren Chattman

Okładka książki, fot.: materiały prasowe

Rozwiązanie konkursu.

Laureatką konkursu została Małgorzata Stefaniak. Serdecznie gratulujemy!

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.

Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan.

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:

  • Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
  • Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
  • Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
  • formowanie, wyrastanie i nacinanie.
  • Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.

PODPOWIEDŹ DO KONKURSU>>>>>

Konkurs został rozstrzygnięty

Komentarze

Subskrybuj RSS: rss
Oferty pracy

Aktualnie nie mamy ofert pracy.

Dodaj swoją ofertę
Konkursy
do 06.01.24

Do zdobycia jeden egzemplarz książki.

do 05.01.24

Do zdobycia jeden egzemplarz książki.

do 03.01.24

Do zdobycia jeden egzemplarz książki.

Polecamy
Konferencje

Zapraszamy do współpracy. Cena dodania do katologu od 149 PLN netto.