Miejski Farmer - Piotr Kucharski
Miejskim farmerem może być każdy z nas! Wystarczy kawałek ziemi, taras, balkon czy nawet parapet, do tego nieco chęci, zaangażowania i… serca! Radość podczas zbierania własnych warzyw i owoców, ale i podczas gotowania z nich jest nie do opisania. Bo ogrodnictwo to nie tylko bezcelowe grzebanie w ziemi, ale prawdziwa pasja, sposób na relaks i spędzanie czasu z rodziną.
Piotr Kucharski, kucharz i piekarz znany z gotowania w Dzień Dobry TVN, rolnik z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania, krok po kroku przedstawia plan stawania się miejskim farmerem. Uczy kreatywnego gotowania, zgodnego z porami roku, pokazuje jak konserwować zbiory i ich nie marnować, zdradza swoje triki przydatne w uprawie roślin, ale przede wszystkim dzieli się z nami swoją ogrodniczą pasją i jej plonami w postaci smakowitych przepisów.
• dorsz na duszonych młodych buraczkach • zupa dyniowa z serowo-orzechowymi ciasteczkami • skorzonera z marynowaną cebulą i oscypkiem •polenta ze świeżej kukurydzy z krokiecikami z wędzonego dorsza • lody selerowe z ciepłymi pieczonymi śliwkami i prażonym orzechem laskowym
Spróbuj jednego z 95 przepisów na sezonowe dania, przygotowane z własnych plonów!
# Konkurs sponsorowany
Stanowisko ds. promocji i komunikacji
Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji) | Kraków
Przejdź do ofertySpecjalistka/Specjalista ds. promocji i obsługi widowni
Teatr Powszechny im. Zygmunta Hübnera | Warszawa
Przejdź do ofertyKierownik Działu Komunikacja Społeczna i Promocja
Regionalny Instytut Kultury im. Wojciecha Korfantego | Katowice
Przejdź do ofertyKonferencja Digital Gamechangers — Harbingers Data: 3 października 2024 Miejsce: Muzeum Armii Krajowej im. gen. Emila Fieldorfa „Nila” w Krakowie.
Komentarze